PRP | Informatii

Informatii

PRP

Injectarea de plasma in regiunea genitala reprezinta un tratament nou, ultramodern, menit sa refaca tonusul si consistenta vaginului si labiilor, sa repulpeze si sa refermizeze aceste tesuturi. Tratamentul utilizeaza propria plasma sangvina, care este injectata in tesuturile vaginale si vulvare.

Orice femeie prezinta la un moment al vietii modificari genitale cauzate de nasteri, de instalarea menopauzei sau pur si simplu de procesul de imbatranire. Injectarea plasmei proprii are rolul de a trata anumite probleme de patologie genitala precum si de a restabili o functie sexuala normala.

Mecanismul acestei terapii estetice si functionale genitale este acela de a activa celulele stem vaginale. Tratamentul reface tonusul, consistenta si aspectul mucoasei vaginale si imbunatateste textura si calitatea pielii din jurul vaginului si de la nivelul labiilor, aceasta devenind intinerita si neteda.

Terapia de rejuvenare genitala cu plasma se bazeaza pe stiinta plasmei bogate in plachete sangvine [Platelet Rich Plasma, PRP]. PRP este o portie concentrata de sange care contine o cantitate mare de plachete sangvine [1 miliard de celule pe mililitru]. Acestea contin factori de crestere care stimuleaza procesele de regenerare si reparare a tesuturilor precum si productia locala de colagen. Rezultatul vizibil este ameliorarea texturii si elasticitatii zonei tratate. Aceasta este asa zisa Terapie Vampir sau Plasma Lift.

La nivel vulvo-vaginal, tehnica PRP va imbunatati vascularizatia locala si consecutiv hidratarea vaginala, diminuand problemele care pot aparea dupa nasteri, in menopauza sau datorita procesului de imbatranire, cum ar fi reducerea troficitatii, uscaciunea vaginala, durerile la contact sexual etc.

Tehnica PRP se adreseaza tuturor pacientelor care doresc hidratarea, revitalizarea si rejuvenarea neinvaziva a sferei intime, indiferent de varsta. Ea se poate efectua de asemeni in completarea altor tratamente estetice sau medicale.

Insa exista si indicatii medicale ale injectarii de plasma in regiunea genitala, atat la femei, cat si la barbati, cele mai frecvente fiind

– modificari de perimenopauza

sindromul genito-urinar de menopauza

uscaciune (atrofie) vaginala

incontinenta urinara

– infectii vaginale repetate sau cronice

– iritatii cronice vulvo-vaginale

– infectii urinare repetate

– cicatrici vicioase sau dureroase

– leziuni vulvare diagnosticate

– lichen scleros

– cervicita (inflamatia colului uterin, rana a colului uterin diagnosticata, test Papanicolaou neclar)aderente pelvinetulburarile datorate menopauzei sau imbatranirii | atrofie, uscaciune, pierderea masei grasoase, relaxarea musculara, laxitatea labiilor

– disfunctiile sexuale | lipsa excitarii, lipsa orgasmului, libidou scazut

– dispareunie (durere la contact sexual)

– boala inflamatorie pelvina (endometrita, anexita)

– cicatrici si|sau vergeturi dupa nastere

– dupa interventii chirurgicale (labioplastie, perineoplastie, lifting vaginal)

– in cursul operatiei cezariene

– la barbati: ejaculare prematura, disfunctie erectila, modificari de periandropauza, sindrom genital de andropauza, boala Peyronie

Tratamentul cu plasma proprie in sfera genitala are un exceptional potential de regenerare functionala si sexuala, atat la femei cat si la barbati.

Rezultatele terapiei PRP

– Acc- entuarea excitarii prin stimulare clitoridiana

– Aspect intinerit si piele mai neteda a vulvei

– Introit vaginal (deschiderea vaginala) mai tonic

– Orgasm mai puternic

– Orgasme mai frecvente

– Apetit sexual crescut

– Orgasm vaginal prezent sau mai puternic

– Reducerea durerii la contact sexual (dispareunie)

– Lubrefiere naturala crescuta

– Ameliorarea incontinentei urinare