Procedura G-Shot este neinvaziva si nedureroasa si se efectueaza in cabinet sub anestezie locala. Injectarea propriu-zisa dureaza 10 secunde, iar intreaga vizita la cabinet dureaza de regula 30 minute.
Pentru a putea administra tratamentul, se utilizeaza un specul vaginal special pentru efectuarea de masuratori si, dupa aplicarea anesteziei locale, se injecteaza o cantitate specifica de acid hialuronic cu greutate moleculara mare, direct in punctul G. Injectia augmenteaza (mareste) punctul G. Dimensiunea finala a punctului G dupa injectare va fi de aproximativ 6 mm diametru si 6 mm inaltime (proeminenta in vagin).
In ziua programarii
Vino putin mai devreme decat ora programarii, pentru a putea completa consimtamantul informat. Vei fi intrebata ce rezultate astepti de la acest tratament si daca ai anumite alergii sau afectiuni.
Inaintea procedurii
In cadrul consultatiei, medicul te va informa despre punctul G si cum sa il localizezi. Ti se vor prezenta verbal riscurile si complicatiile procedurii si vei semna consimtamantul informat. Apoi vei merge singura in cabinet si vei efectua o autoexaminare conform instructiunilor medicului, in urma careia vei localiza punctul G. Dupa aceea va incepe procedura.
In timpul procedurii
Vei fi pozitionata pe masa ginecologica, la fel ca la un consult genital, iar medicul va localiza punctul G in consens cu tine. Dupa efectuarea masuratorilor necesare, se va plasa speculul vaginal si se va injecta anestezicul local in aria punctului G. Apoi imediat va fi injectat acidul hialuronic. La final se va introduce un tampon vaginal, pe care il vei extrage dupa 4 ore. Intreaga procedura dureaza aproximativ 10 minute.
Dupa procedura
Nu este necesara o perioada de recuperare. Poti pleca imediat de la cabinet. Cel mai frecvent efect advers dupa injectare este sangerarea usoara de la locul injectiei.
Dupa injectare, este recomandata
  • evitarea frecventarii locurilor publice umede (piscina, jacuzzi, sauna etc), 10 zile dupa procedura
  • evitarea contactului sexual, 5 zile dupa procedura
  • evitarea activitatilor care pot crea presiune asupra zonei genitale (bicicleta, calarie etc), 10 zile dupa procedura
Rezultate
Dupa 4 ore de la procedura se poate relua activitatea sexuala normala.
Majoritatea femeilor resimt efectele procedurii la 1-3 saptamani dupa injectare (excitare imbunatatita, intensitate mai mare a orgasmelor). Daca nu se observa o imbunatatire a activitatii sexuale, injectarea se poate repeta la 4-6 saptamani de la prima injectare.
Efectul procedurii dureaza 2-3 ani, dupa care injectarea se poate repeta. Nu se descrie nici un risc al procedurii.

G-SHOT | Informatii