LIFTING VAGINAL | VAGINAL NARROWER™ | Procedura

Procedura

LIFTING VAGINAL | VAGINAL NARROWER™

Interventia de lifting vaginal este una revolutionara in comparatie cu metodele chirurgicale folosite in trecut in domeniul rejuvenarii musculaturii perineale la femeie. Interventia consta in aplicarea a doua suturi speciale, resorbabile, la nivelul perineului, utilizand firele de sutura patentate Vaginal Narrower™. Efectul de lifting asupra tesuturilor este facilitat de mici ancore dispuse bidirectional pe firele de sutura.

Indicatiile lifting-ului vaginal sunt in principal urmatoarele:

– deschidere vaginala larga

– musculatura perineala deficitara sau hipotona

– defecte musculare perineale anatomice sau functionale dupa nasterea pe cale vaginala

Beneficiile interventiei de lifting vaginal sunt:

– imbunatatirea confortului si functionalitatii vaginului si perineului

– ingustarea deschiderii vaginale

– imbunatarirea esteticii si functionalitatii zonei genitale externe

– tehnica minim invaziva

– vindecare si recuperare rapida dupa interventie, in cateva zile

– nu necesita spitalizare

– efecte de lunga durata

Interventia Vaginal Narrower confera rezultate imediate: ingusteaza deschiderea vaginala si corecteaza defectele estetice. Firele de sutura aplicate in cursul interventiei produc o reactie de fibroza, care reprezinta un “vector secundar de lifting” ce permite efecte de lunga durata, chiar si dupa resorbtia firelor.

Contraindicatiile interventiei sunt:

– inflamatii acute ale vaginului si perineului

– tulburari de coagulare

– sangerare vaginala sau menstruatie

– cancer genital

– sarcina si lauzie

Derularea interventiei

Interventia incepe cu o discutie, dupa caz, in prezenta partenerului, si cuprinde, printre altele, abordarea problemelor legate de viata intima actuala si asteptarile dupa interventie. Se furnizeaza informatii referitoare la posibilele consecinte ale interventiei asupra vietii sexuale si se stabilesc preferintele privind marimea deschiderii vaginale dupa interventie. Toate aspectele sunt mentionate in Consimtamantul Informat, care va trebui studiat cu atentie si semnat inaintea interventiei.

Inainte de a lua decizia de efectuare a interventiei, se va discuta istoricul medical si se va proceda la un consult ginecologic. Pentru a putea efectua interventia Vaginal Narrower, este necesara prezentarea unui rezultat actual al citologiei Papanicolaou.

Perioada optima pentru efectuarea interventiei este prima jumatate a ciclului menstrual.

Practic, se aplica unul sau doua fire de sutura, prin 4-8 incizii foarte mici, la nivelul tesutului subcutanat si muschilor perineali. Dupa plasarea firelor si strangerea suturilor, procedura este incheiata. In cazurile cu defecte perineale mai mari sunt necesare doua fire, in restul cazurilor un singur fir este suficient.

Interventia este efectuata sub anestezie generala intravenoasa in regim de chirurgie de o zi.

Recomandari dupa interventie

Recuperarea dupa interventia Vaginal Narrower este scurta, iar reluarea activitatii curente se poate face dupa cateva zile. Activitatea sexuala poate fi reluata dupa 6 saptamani. Pana la urmatoarea menstruatie vor fi prescrise produse dezinfectante cu aplicatie locala.

2-3 zile dupa interventie sunt de evitat pozitia sezanda timp de multe ore si activitatea fizica intensa.

Nu este recomandata utilizarea tampoanelor vaginale timp de 2 saptamani dupa operatie.

Complicatiile dupa procedura Vaginal Narrower sunt foarte rare si constau de regula in sangerare redusa sau infectii usoare care nu pun in pericol sanatatea sau viata. Nu au fost raportate complicatii severe dupa procedura Vaginal Narrower.