LABIOPLASTIE DE REDUCERE

Tratamente

Labioplastia de reducere | de “infrumusetare” pentru labii prea mari

Labiile mici ale vulvei, care se intind de o parte si de alta a deschiderii vaginale, de la clitoris pana la perineu, pot avea diferite forme si marimi. Aria de normalitate este mare, intinzandu-se de la labii mici “fasii” pana la labii mari “urechi de elefant”. Faptul ca labiile se afla in parametri normali nu inseamna neaparat ca persoana respectiva se simte confortabil cu marimea si aspectul lor. La fel cum marimea nasului sau a sanilor te pot face nefericita, este si cazul labiilor.

In numeroase cazuri, labiile sunt mari din nastere. In alte situatii, ele se dezvolta dupa nasteri sau cu varsta. Labioplastia reprezinta procedura de modificare | reducere a marimii labiilor si este efectuata in scop functional sau estetic (sau o combinatie a celor doua). Procedurile au ca scop restabilirea formei labiilor mici interioare si|sau depigmentarea (albirea) pielii in aceasta zona.

Motivele functionale pentru labioplastia de reducere includ:

– disconfortul sau iritatia la purtarea lenjeriei, a unor pantaloni stramti, a costumului de baie sau in cursul activitatilor fizice (mersul pe bicicleta, calarie sau alte sporturi)

– dificultati in igiena zonei

– impediment fizic la contactul sexual

Motivele estetice (de infrumusetare) pentru labioplastia de reducere includ:

– probleme de incredere in sine si de disconfort al aspectului fizic

– dorinta de a arata mai bine

Labioplastia de reducere nechirurgicala se face cu ajutorul radiofrecventei. Ea poate fi efectuata in asociere cu alte proceduri cosmetice in cadrul rejuvenarii genitale.