LABIOPLASTIE DE AUGMENTARE

Tratamente

Labioplastia de augmentare

Principalul semn de imbatranire a labiilor mari il reprezinta hipotrofia lor, cu pierderea tonicitatii si a functiei lor.

Este vorba e o lipodistrofie (pierderea masei grasoase subcutanate) asociata cu o hipotrofie generala a pielii si tesuturilor inconjuratoare.

Unele femei prezinta o predispozitie constitutionala pentru labii mici, atrofice, inca de la nastere, iar atunci lipodistrofia apare precoce, la varsta de 35-40 ani. Alte femei, in special dupa o cura de slabire, prezinta o diminuare a reliefului labiilor mari, care nu mai acopera labiile mici.

Pe de alta parte, procesul de imbatranire antreneaza pierderea de colagen si atrofia grasimii, fenomene care se manifesta si la nivelul labiilor mari, conducand la pierderea volumului si consistentei acestora in menopauza.

Pierderea de volum reda zonei genitale un aspect imbatranit. Labiile mari apar relaxate, lasate, deshidratate, ca si cum ar prezenta un exces de piele.

Odata cu pierderea de volum, labiile mari isi pierd si rolul functional, acela de a proteja regiunea vulvara, orificiul uretral, orificiul vaginal si clitorisul. Astfel apar mai frecvent

– infectii urinare sau iritatii urinare

– secretii vaginale inexplicabile

– senzatie de arsura vulvara

– reducerea sensibilitatii intime

Labioplastia nechirurgicala consta in marirea volumului labiilor mari, cu scop estetic sau medical (iritatii vulvovaginale, vestibulodinie, dispareunie, uscaciune vaginala, beanta vaginala); este vorba in esenta de o restaurare labiala.

Augmentarea labiilor mari reprezinta o metoda anti-aging eficienta si sigura in sfera intima feminina. Corpul este revitalizat iar viata sexuala se reechilibreaza.

Este posibila refacerea structurii si volumului labiilor mari prin injectarea de plasma proprieacid hialuronic sau grasime proprie.

In cazul injectarii grasimii proprii, aceasta este aspirata dintr-o alta parte a corpului tau si procesata astfel incat celulele adipoase sa ramana active si sa se poata obtine un rezultat pe termen lung dupa ce sunt injectate in labiile mari.

Injectarea de acid hialuronic este o metoda mai putin invaziva decat injectarea de grasime, dar rezultatele sunt mai putin durabile (in medie 10-12 luni). Procedura este recomandata femeilor care doresc o interventie mai scurta si mai simpla, fara perioada de pregatire si recuperare.

Unele femei sufera de hipertrofia labiilor mici, caz in care augmentarea volumului labiilor mari reprezinta o alternativa excelenta de tratament, combinata cu radiofrecventa aplicata pe labiile mici.

In ansamblu, restabilirea volumului la nivelul labiilor mari recreaza armonia fizica a sferei intime, elimina disconfortul fizic si reda o viata sexuala normala.

Injectarea se realizeaza sub anestezie locala, cu ajutorul unei canule, este indolora si poate provoca edem, hematom sau jena locala timp de 48-72 ore dupa tratament. Se recomanda evitarea oricarei manipulari a zonei tratate, timp de 5 zile dupa procedura, pentru a nu modifica rezultatul estetic.

Pentru augmentarea labiilor mari si remodelarea vulvei, ai la dispozitie urmatoarele proceduri: