IMPLANT BIOIDENTIC | Procedura

Procedura

IMPLANTUL BIOIDENTIC

Inaintea introducerii granulei hormonale bioidentice este necesara o evaluare clinica si de laborator, conform recomandarilor medicului, pentru a se stabili starea de sanatate si necesarul hormonal de estrogeni, testosteron si progesteron.

Granula este inserata in partea superioara a uneia dintre fese cu ajutorul unei seringi speciale, numita trocar. Anterior injectiei se practica anestezie locala, astfel ca procedura nu este resimtita decat ca o presiune locala. Procedura dureaza circa 3 minute.

Dupa injectare, poate aparea o mica vanataie la locul insertiei si usor disconfort local. Nu se descriu complicatii asociate cu aceasta procedura.

Dupa insertie, este recomandat sa nu depui efort fizic mare timp de 48 ore si sa nu stai in apa (piscina, baie, sauna, jacuzzi) timp de 5 zile.

Efectele incep sa fie resimtite incepand de la 48 ore dupa implantare, si sunt depline la cateva saptamani dupa procedura. Granula este absorbita natural de catre organism in decursul a 3-5 luni la femei si 4-6 luni la barbati. Nu este necesara extragerea ei.