RELAXAREA VULVO-VAGINALA

RELAXAREA VULVO-VAGINALA

Peretii vaginali sunt alcatuiti din tesut conjunctiv dens, vase sangvine si nervi. Celulele mucoasei vaginale sunt unice, la nivelul labiilor mici ele se apropie de consistenta pielii, iar clitorisul are o retea bogata de vase sagvine si nervi, nemaintalnita in alta parte a corpului uman, nici la femei, nici la barbati.

In timp, datorita unor factori cum sunt varsta, traumatismele, nasterile, pozitiile vicioase, musculatura pelvina slabeste, tesutul conjunctiv se intinde, peretii vaginali se relaxeaza, iar vaginul se largeste.
Acest fenomen poate aparea dupa nasterile pe cale vaginala, atunci cand fibrele tesutului conjunctiv se intind si nu mai revin la pozitia initiala, iar celulele vaginale produc mai putin colagen si elastina. Aceste fenomene pot aparea la orice femeie, dar in special la acele femei care au suferit nasteri traumatizante, diverse leziuni, sau care au nascut pe cale vaginala la o varsta mai inaintata. Femeile care au nascut la varste mai tinere se recupereaza mai rapid dupa nastere din punct de vedere al tonusului vaginal.

Si vulva se poate intinde in cursul nasterii, conducand la alungirea labiilor mici, care vor atarna. Acest fenomen nu este periculos, insa lipsa de elasticitate a acestor tesuturi poate cauza disconfort, incontinenta urinara, iritatie la purtarea lenjeriei sau in cursul activitatilor fizice, lipsa senzatiilor in cursul actului sexual.

Rupturile sunt o alta cauza a problemelor de tesut conjunctiv din vagin si din jurul vaginului si pelvisului. Rupturile detaseaza fibrele tesutului conjunctiv, iar uneori corpul nu este capabil sa repare suficient aceste leziuni si sa redea complet functia si senzatia la acest nivel.
Pe masura imbatranirii, vulva si vaginul, la fel ca toate celelalte tesuturi ale corpului, resimt impactul productiei scazute de colagen si elastina de catre celule. La femei, hormonii estrogeni reprezinta un stimul major al celulelor, mentinandu-le tonice si hidratate, astfel ca atunci cand estrogenii scad datorita menopauzei (naturale sau induse), pielea si mucoasele sunt afectate printre primele, ele devin uscate, lasate si mai putin robuste.
Aceste fenomene au loc la nivelul intregului corp, inclusiv la nivelul regiunii genitale, vulva si vagin. In fapt, vaginul si vulva contin mai multe celule estrogen-sensibile decat orice alta parte a corpului. Vaginita atrofica poate produce iritatii, uscaciune si disconfort accentuat.

Laxitatea vaginala si vulvara influenteaza semnificativ viata sexuala. Repercursiunile sexuale si urinare ale tesutului conjunctiv vaginal si pelvin, incluzand tendoane, ligamente si muschi, sunt deseori subestimate.
Consecintele nasterilor, imbatranirii sau traumatismelor in sfera genitala sunt prin urmare extrem de reale si se materializeaza printr-un efect net de degradare a calitatii vietii. Din pacate majoritatea acestor probleme nu sunt adresate de femeile care sufera si nici de medici. Aceste probleme nu sunt numai ale femeii in cauza, ci in fond ale tuturor celor care o inconjoara. O femeie trebuie sa se simta fericita si confortabila in pielea ei si sa aiba o functionalitate adecvata a organelor genitale si urinare.

PROGRAMUL INTIM pe care l-am creat combina diverse tratamente inalt performante care tonifiaza, recalibreaza, hidrateaza, imbunatatesc sensibilitatea sexuala si amelioreaza incontinenta urinara.