FAQ TESTOSTERON

FAQ TESTOSTERON

1. Care este scopul tratamentului de optimizare a testosteronului?

Scopul optimizării testosteronului nu este acela de a crea niveluri „superfiziologice” de testosteron (cum au culturiștii). Este vorba despre găsirea și menținerea dozei care funcționează cel mai bine pentru fiecare individ, pentru a menține sau a reda capacitatea maxima de funcționare, aspectul fizic, precum si starea de sănătate si de energie optime. 

2. Ce este testosteronul exogen?

Testosteronul exogen reprezintă tratamentul de substituție hormonală cu testosteron.

• Ce este: o cremă zilnică sau o injecție săptămânală sau la câteva săptămâni, de testosteron sintetic sau bioidentic

• Cât de mult poate îmbunătăți nivelurile: 50 % sau mai mult

• Cât de repede funcționează: 2-4 săptămâni

 Pro: Cel mai bun și mai fiabil mod de a crește nivelurile, cu cel mai rapid timp de răspuns

 Contra: Adesea duce la scăderea parțială a producției naturale de testosteron, care poate afecta fertilitatea.

Este, de asemenea, costisitor și implică fie ace, fie o cremă care trebuie gestionată cu atenție pentru a evita transferul accidental la alte persoane prin contactul cu pielea. Poate necesita produse farmaceutice suplimentare pentru a menține echilibrul și a atenua efectele secundare.

3. Testosteronul exogen este combinat cu produse farmaceutice suplimentare?  

Anastrozol: Când administrati testosteron exogen, o parte se transformă în estrogen. Dacă există prea multă conversie, bărbații pot dezvolta puțin țesut mamar sau sensibilitate a sânilor. Anastrozolul ajută la blocarea acestei conversii. La HERA MEDICAL INSTITUTE monitorizam nivelul de estrogen prin analizele de sânge, pentru a determina dacă valorile sunt sau nu in limite acceptabile. 

Clomifen: Dacă un bărbat nu dorește testosteron, poate din cauza preocupărilor legate de fertilitate, acest medicament poate ajuta la îmbunătățirea producției proprii de testosteron. Unii bărbați vor face o combinație de testosteron și clomifen în „pulsuri” pentru a reporni periodic testosteronul natural. 

4. Care sunt suplimentele pentru stimularea testosteronului?

Suplimentele fără prescripție medicală, care stimulează producția proprie de testosteron, sunt recomandate persoanelor reticente în a începe un tratament cu testosteron exogen sau celor care necesită doar o creștere ușoară a nivelurilor.

Zinc, Ashwagandha, vitamina D și magneziu – sunt suplimentele care pot ajuta organismul să proceseze în mod natural testosteronul.

• Cât de mult pot îmbunătăți nivelul: 0-50 ng/dl

• Cât de repede funcționează: 1-2 luni

• Pro: Preț accesibil, tratament neinvaziv (de obicei tablete sau pulberi), efecte secundare minime

 Contra: impact modest și nesigur, lipsa validării clinice, preț ridicat pentru suplimentele de înaltă calitate

5. Ce schimbări ale stilului de viață sunt benefice pentru stimularea producției de testosteron?

Efectuarea unor modificări cheie în stilul de viață care vor avea un impact pozitiv asupra nivelului de testosteron, sunt: reducerea grăsimii corporale, somn adecvat, gestionarea mai bună a stress-ului, evitarea drogurilor și alcoolului. Există o relație bidirecțională între excesul de greutate și nivelul de testosteron. Când ai un nivel scăzut de testosteron, te îngrași cu ușurință – iar când te îngrași, produci mai puțin testosteron. Menținerea greutății într-un interval normal îți va îmbunătăți într-o oarecare măsură nivelul de testosteron.

• Cât de mult poate îmbunătăți nivelurile: 100-200 ng/dl

• Cât de repede funcționează: 3-6 luni

• Pro: Abordare gratuită și non-invazivă care amplifică efectele testosteronului exogen sau suplimentelor de testosteron, susținând în același timp sănătatea generală și scăzând riscul altor afecțiuni

• Contra: Motivația și disciplina pot fi dificile dacă exista deja un nivel scăzut de testosteron 

6. Normal vs. Optim: Care sunt nivelurile bune de testosteron?

Ca și în cazul multor biomarkeri, ceea ce constituie un interval „normal” de testosteron este relativ.  Valorile de referință tradiționale ale laboratoarelor au fost stabilite pentru a diagnostica boala, nu pentru a optimiza performanța de zi cu zi. Aceste intervale de referință nu țin cont, de asemenea, de individualitatea fiecărui bărbat. 

7. Cât de sigură este terapia cu testosteron?

Terapia cu testosteron este foarte sigură. La HERA MEDICAL INSTITUTE avem expertiza in precizia de dozare, tratare și monitorizare a tratamentului cu testosteron, pentru a ne asigura că pacienții nu dezvolta efecte secundare sau modificări patologice ale testelor de laborator. 

Concluzia

Misiunea HERA MEDICAL INSTITUTE este aceea de a îmbunătăți calitatea unei vieți medii, iar optimizarea testosteronului este o piesă de bază a acestei misiuni. Nu ne propunem să câștigăm membri fiind ieftini sau oferind cu ușurință o rețetă medicala.În schimb, ne angajăm să oferim cât mai multor bărbați acces la asistență sigură, extrem de eficientă, personalizată, de mare finețe si de înaltă performanță – echipând bărbații cu tot ce au nevoie pentru a-și gestiona testosteronul în modul potrivit și la momentul potrivit din viața lor.